Tibi krystaly – nápoj třetího tisíciletí (vodní kefír)

Tibi krystaly jsou známy pod názvem japonské mořské krystaly, živá zrnka, nebo také vodní kefír. Produktem těchto krystalů je perlivý vodní kefír, který je nejen zdravým, ale i chutným a v letních měsících osvěžujícím nápojem, který lze pořídit za velmi příznivou cenu.

Tibi krystaly – účinky na lidský organismus:

Tibi krystaly se v lékařství mohou užívat pro mnoho účelů. Tibi krystaly mohou léčit a zlepšit průběh těchto potíží a onemocnění:

  • nervová onemocnění a deprese
  • žaludeční obtíže
  • problémy se žlučníkem, slinivkou
  • astma, katary průdušek
  • sklerózy, vysoký krevní tlak a nemoci srdce
  • léčí kožní projevy alergií, ekzémy, akné a vyrážky
  • nemoci jater
  • ledvinové potíže
  • chudokrevnost
  • krevní potíže
  • nedostatečná tvorba bílých krvinek T-lymfocitů
  • nemoci ženských orgánů
  • zcela regeneruje imunitní systém
  • zpomaluje proces stárnutí
  • infarkty
  • snižuje cukr v krvi a léčí slezinu
  • žloutenková dieta
  • vylepšuje kvalitu pleti a vlasů
  • obnovuje rovnováhu střev
  • léčí záněty v těle i na těle

Krystaly Tibi jsou živá zrnka, rostou a množí se. Stačí jim k životu jen voda a cukr. Proto, aby nápoj kvasil, musíme do něj přidat sušené fíky či švestky, meruňky nebo rozinky. Pro zvýšení kyselosti můžeme přidat citron. Nápoje, které se stejně jako Tibi krystaly vyrábějí kvasným procesem, velmi vzácné látky, které se v běžných potravinách téměř nenachází. Kvasný proces je tím chemickým zázrakem, který to umí.

Řasy (krystaly) se pěstují velice dlouho a není znám jejich původ. Ví se jen, že byly dovezeny z Kavkazu a jsou příbuzné s chrchlíky Tibetské houby a pěstují se v Číně a dnes už vlastně po celém světě.

Jak si vyrobit vodní kefír:

Nachystáme si nějakou nádobu (nekovovou), do kterého tibi dáme. Já používám skleněný džbán o objemu 1 litr. Nasypeme do něj jednu dávku krystalů, což je cca 1 až 2 polévkové lžíce, zalijeme vodou (moje finta je nechat vodu cca dva dny odstát a poté ji na krystaly nalít). Nemá tolik špatných látek, které krystalům moc nesvědčí. Přidáme cukr (já používám cukr moučka, ale lze i krystal, musí se ale pořádně rozpustit. Uvádí se, že je dobré používat hnědý cukr nerafinovaný, ale dle mého názoru není potřeba. Teď stačí přidat do nápoje pár sšeých rozinek. (cca 5 kousků) nebo sušené fíky či jiné ovoce a můžeme přidat i kolečko citronu odkrojené od kůrky nebo i jiné ovoce například jablka. Takto připravenou směs necháme v pokojové teplotě jeden až dva dny. Záleží na teplotě. V létě stačí den a v zimě, když je teplota zhruba 20 stupňů Celsia, můžeme nechat nápoj klidně dva až tři dny pracovat. Hotový nápoj příjemně voní (asi jako citronový burčák). Vezmeme plastové sítko a nápoj přecedíme. Hotový můžeme skladovat v lednici nebo ihned vypít. Sušené rozinky měníme asi jedenkrát do týdne. Citron také tak. Při výrobě každé dávky přidáme pokaždé cukr. Já dávám do jednoho litru asi 3 polévkové lžíce, ale čím více cukru, tím se krystaly množí rychlej

Hotový nápoj je velice chutný a lahodný obzvláště v letních měsících a v zimě při posílení imunity.

Pozor!!!

Nedostatek cukru nebo používání kovových předmětů působí na úhyn krystalů!!

Dávkování:

1 l nálevu denně po dobu 2 měsíců: žaludeční vředy, zánět močového měchýře a onemocnění ledvin
1 l nálevu denně: bronchitida, astma (2 l denně při těžkých případech), normalizuje krevní tlak
0,5 l nálevu denně + potřít postižené plochy ekzému, vyrážky potřít a nechat uschnout
(v případě onemocnění obličeje umýt postižené místo ráno a večer vodou a to 2 měsíce).

Probiotický bylinný čaj

Užitím kefírových zrn lze spojit výhody a účinky bylinných čajů a odvarů se schopností kefírové kultury rozkládat vodou nerozpustné nebo těžce stravitelné látky.

Mnoho léčivých, nebo farmakologicky aktivních složek nalezený v bylinách jsou ve formě éterických olejů – silicí. Tyto jsou většinou nerozpustné ve vodě. Kultivace kefírovou kulturou může pomoci uvolnit tyto součásti do vodního roztoku. Toho se dosáhne diky akci určitých enzymů produkovaných mikroby a kvasinkami během fermentace. Některé aktivní složky bylin se také mohou rozpustit díky malému množstvím alkoholu vyprodukovaného během procesu kvašení. Nápoj obsahuje některé z vitaminů řady B komplex, jenž jsou tvořeny zásluhou kvasinek a dalších mikroorganismů, včetně dodatku aminokyselin, RNA a DNA (mikroby a kvasinky samy). Tento proces produkuje osvěžující nápoj, který může chutnat podobně jako šampaňské, nebo jako perlivá esence z vonných bylin, které k přípravě vyberete.

Léčebný bylinný nápoj:

1 lžíce květu jetele lučního
1 lžíce listu vojtěšky a/nebo květu heřmánku
5 celých šípků nebo 1 čajový sáček šípkového čaje
1 lžíce buď medu nebo sladového výtažku
2 až 3 lžíce kefírových zrn
500 ml pramenité nebo pitné vody

Léčebný bylinný nápoj můžete připravit pomocí těchto dvou metod:

1. Surová bylinná extrakce za studena

Naplníme sklenici do 2/3 vodou. Přidáme a rozpustíme med nebo slad. Vložíme zbytek přísad a váček s kefírovými zrny. Ve sklenici s těsným víčkem necháme kvasit 48 až 3 dny v pokojové teplotě. Odstraníme vak a scedíme. Kefír d’erba léčebný je připraven ke spotřebě.

2. Bylinná čajová metoda

Vodu v hrnci přivedeme k varu. Přidáme šípky, květ jetele lučního, vojtěšku nebo květ heřmánku. Hrnec zakryjeme a necháme máčet a vychladnout na pokojovou teplotu. Bylinný čaj scedíme a vlijeme do sklenice. Přidáme cukr a kefírová zrna. Ve sklenici s těsným víčkem necháme kvasit 48 až 3 dny v pokojové teplotě. Po scezení je kefír d’erba připraven ke spotřebě.

Pylový kefír

Květový pyl je známý bohatým obsahem živin včetně enzymů a velmi kvalitního proteinu. Kvůli vnější struktuře buněčných stěn každé pylové buňky, je pyl velmi obtížné strávit a mnoho živin je tak nepřístupných pro normální lidské trávení. Toto omezení můžeme obejít použitím kvasného procesu který by měl pomoci alespoň částečnému zhroucení mnoha z těchto normálně neproniknutelných buněčných stěn z včelího pylu uvolňující obsah v každé vnitřní-buňce aby mohl být dále stráven a absorbován.

Přidáme nejméně 1 lžíci včelích pylových zrníček ke každým 2 hrnkům z vody nebo nálevům zmíněným výše, pak necháme kvasit s kefírovou kulturou po 2 až 3 dny.




Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

K pokladně

Slevy

Aktuálně nejsou žádné slevy

QR

Vyberte si z námi doporučovaných výrobců:


Aminostar, MaxxWin, Natura, Nominal, Nutrend, RAKYT, VITALAND.

To vše a mnohé další naleznete v naší prodejnĕ Vitaland v ulici Palackého 105, Trutnov.



Internetová stránka využívá soubory cookies, které usnadňují procházení e-shopu. K dalšímu zpracování získaných dat u nás nedochází.