Mladý ječmen – Chlorella

Mladý ječmen…

sytí a čistí zároveň, pro svůj vysoký obsah chlorofylu a velké množství aktivních enzymů je ideálním prostředkem pro nastartování detoxikace organismu má vysoký obsah antioxydantů, a díky nim zpomaluje buněčné stárnutí a snižuje riziko rakovinového bujení podporuje trávení, peristaltiku a působí proti zácpě, takže je vhodnou součástí redukčních kúr a půstů  hraje důležitou roli v posílení imunitního systému a rovnováhy organismu díky vysokému obsahu železa a chlorofylu příznivě ovlivňuje krevní obraz, má protisrážlivé účinky, zabraňuje tvorbě trombů, aterosklerózy, koronárních chorob a infarktu myokardu příznivě ovlivňuje imunitu, hojení ran a regeneraci všech tkání  pomáhá udržovat acidobazickou rovnováhu organismu  podporuje léčbu kožních onemocnění   má antioxidační účinky, protože napomáhá eliminaci tělesných pachů

A jak ječmen užívat?

Dospělí obvykle užívají jednu čajovou lžičku 2x denně nalačno. Děti od 3 let 1/2 čajové lžičky denně. Prášek smíchejte se 150 ml vody, ideálně pomocí šejkru, abyste jinak hořký prášek hodně rozmělnili a získali jemnější chuť. Nerozpouštějte mladý ječmen nikdy ve vodě o teplotě vyšší než 45 °C, důležité enzymy a vitaminy by se zničily. Pokud vám nápoj nepřipadá chuťově úplně nej, můžete šťávu z mladého ječmene smíchat třeba s rajčatovou nebo mrkvovou šťávou.

Zázrak jménem Chlorofyl

Víte, čím jsou zelené potraviny tak výjimečné? Hlavním důvodem je vysoký obsah chlorofylu! Toto zelené rostlinné barvivo má totiž díky podobné struktuře, jako má krevní barvivo hemoglobin, mnoho pro zdraví člověka úžasných vlastností…Chlorofyl je zelené rostlinné barvivo způsobující zelené zbarvení rostlin a umožňující fotosyntézu. Rostliny se bez něj neobejdou a jak se ukazuje, zvířata a lidé také ne. Molekuly chlorofylu jsou charakteristické svou jedinečnou schopností přeměňovat sluneční energii na chemickou, a tato energie je pak využívána k tvorbě sacharidů a kyslíku. Chlorofyl je složen z vodíku, uhlíku, kyslíku, dusíku a hořčíku, ale pokud ho konzumujeme v zelených potravinách, přináší tělu také mnoho vitaminů a stopových prvků (B1, B2, C, K, kyselina listová, niacin, měď, vápník, sodík, draslík, zinek, mangan, selen).

Co chlorofyl dokáže?

Chlorofyl nejenže má velmi podobnou strukturu jako krevní barvivo hemoglobin, má také schopnost podpořit v těle samotnou tvorbu hemoglobinu. Uplatňuje se při tvorbě krve a zlepšuje její přenašečovou kapacitu pro kyslík.  Už odedávna jsou zelené části rostlin využívány pro léčebné účinky, protože chlorofyl má výrazný vliv na hojení ran, včetně hemeroidů a popálenin.Chlorofyl působí protizánětlivě, zejména u chronických i akutních zánětů kůže, podporuje hojení ran, omezuje vznik otoků. Chlorofyl má pozitivní vliv na činnost zažívacího traktu, jelikož stimuluje trávící šťávy ze slinivky břišní, žlučníku a tenkého střeva. Chlorofyl se dokáže hravě vypořádat s gynekologickými záněty. Ne nevýznamnou vlastností je také schopnost potlačovat zápach, proto je chlorofyl často složkou různých deodoračních přípravků. Díky tomu, že chlorofyl se vyskytuje často v rostlinách, které jsem všeobecně bohaté i na další vitální látky, významně podporuje i funkce nervového, hormonálního a celkového imunitního systému lidského těla.

Kde ho najdeme?

Mezi běžné zdroje chlorofylu patří veškerá zeleno-lista zelenina (zelí, saláty, špenát, kapusta, řapíkatý celer, brokolice…), nejvíce ho však obsahují byliny, rostoucí v přírodě (kopřiva, pampeliška, jitrocel, listy konopí, mladý ječmen) a některé sladkovodní a mořské řasy.Chcete-li tedy prospět vašemu zdraví, hlavní zásadou by mělo být, že naše strava by měla obsahovat velký podíl rostlinné složky v syrovém stavu. Zvláště nápoje z mladého ječmene a sladkovodní řasy chlorelly čistí, regenerují, povzbuzují a uzdravují organismus, a tak by neměly chybět ve vašem jídelníčku.

Kde se vzal mladý ječmen?

Lidské tělo je jako jakási enzymatická banka, když se vyčerpá, přichází smrt. Proto ten, kdo se chce dožít vysokého věku a být v kondici, s užitečnými enzymy šetří, ten ještě moudřejší je tělu doplňuje. Jak? Vhodnou stranou, která organismus nevysává, ale sytí. K takovým potravinám patří právě mladý ječmen.

Jak se pěstuje mladý ječmen?

Pěstování mladého ječmene probíhá dle bio zásad, tedy bez použití pesticidů a herbicidů. Sklízejí se mladé listy,a to cca v době, kdy dosahují maximálně 25 centimetrů, v této fázi růstu totiž vykazují nejvyšší obsah užitečných výživných složek. Ječmen je pěstován nejvíce v USA, na ploše bývalého sladkovodního jezera v Utahu. Půda je obdělávána šetrným způsobem. Často se s ječmenem střídavě pěstuje vojtěška, aby v krajině nevznikla jednotvárnost a půda byla obohacována pravidelně o dusík, který přirozeně zvyšuje obsah chlorofylu v listech ječmene. Díky vysoké nadmořské výšce má ječmen taky obstojnou zásobu bílkovin a minerálů.

Jak se mladý ječmen zpracovává?

Listy ječmene jsou sklizeny, opláchnuty, vylisovány a extrakt z nich se necelé 2 minuty suší při teplotě 31 °C. Vzniká tak čistý světle zelený prášek pro přípravu živé šťávy zvláštně jemné chuti, která smícháním z vodou získá sytě zelenou barvu. Díky nízké teplotě sušení a rychlosti zpracování účinné složky ječmene zůstávají zachovány. Ječmenový prášek je třeba udržovat v naprostém suchu, při pokojové teplotě a ideálně v temnu. Při takovém zacházení vám vydrží až dva roky.

Co obsahuje mladý ječmen?

Prášek z mladého ječmene obsahuje nejen enzymy a chlorofyl, ale také celou škálu vitaminů a dokonalý výběr minerálů a stopových prvků v organické formě. Důležitý je zejména vysoký obsah beta-karotenu, vitaminů C, E, B1, B2, B3, B6, biotinu, kyseliny listové, kyseliny pantotenové a cholinu. Nezanedbatelné je i množství vlákniny a rostlinných bílkovin, které mají nízkou molekulovou hmotnost, a lidské tělo je tak může snadno využít pro zdravý vývoj. A bonus navíc? Mladý ječmen obsahuje tryptofan, z nějž se tvoří serotonin, hormon přezdívaný „hormon štěstí“.

Proč potřebujeme enzymy?

V lidském organismu je asi 3000 různých druhů enzymů a všechny mají velmi důležitou funkci. Tyto jednoduché či složené bílkoviny usnadňují a podporují chemické přeměny, určují povahu i rychlost těchto reakcí, a vytvářejí tak v živých organizmech soulad všech životních funkcí.

Na počátku byly enzymy

Život na Zemi vznikl právě díky aktivitě enzymů ve vodě a plynech, které pokrývaly zemský povrch. Při fermentaci vznikly rostliny, a kyslík, který uvolňovaly, obohatil atmosféru o kysličník uhličitý a na kyslík, což odstartovalo vývoj dalších živých organizmů. I náš trávicí systém funguje jako takový evoluční proces. Voda a strava postupují zažívacím traktem a dochází k metabolismu za pomoci enzymů. Enzymatický rozklad potravy začíná už v ústech pří smíšení se slinami, které obsahují enzym ptyalin. Žaludek potom vylučuje pepsin, který štěpí bílkoviny. Ostatní živiny jsou štěpeny ve střevech za pomoci dalších enzymů na jednodušší živiny, které pak naše tělo dokáže dále zpracovat – bílkoviny na aminokyseliny, tuky na mastné kyseliny, uhlovodany na glukózu. Ke každé živině je zapotřebí jiný enzym, a tak je celý proces metabolismu opravdu složitý a komplexní a každý z 3000 enzymů lidského organizmu, má svůj velký význam.

Vsaďte na enzymy terapii.

Protože se bez enzymů neobejde téměř žádný chemický proces v těle, je třeba množství enzymů udržovat, nebo ještě lépe hojně doplňovat. Bohužel strava dnešního člověka, a zvláště tepelně upravená strava, enzymy nejenže téměř neobsahuje, ale při trávení navíc spotřebovává jejich zásoby z organismu.
Většina komerčně dostupných enzymatických přípravků se získává z krve, orgánů a tkání živočichů. Mnozí odborníci tyto zdroje zpochybňují a doporučují ryze „rostlinnou enzymy terapii”, jelikož vitamíny, enzymy a další živiny zůstávají v zelených potravinách téměř nedotčené. Kupříkladu takový extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů a zprávy z výzkumných laboratoří uvádějí, že jich je možná ještě mnohem více. Dejte tedy zelenou nápojům ze zelených potravin, které organizmus báječně čistí, regenerují a uzdravují.

Co dokáže mladý ječmen

Na mladý ječmen se pějí v posledních letech z řad odborné i laické veřejnosti doslova ódy. Zelený prášek proměňující se po smíchání s vodou na životodárnou šťávu pro mnohé totiž znamenal návrat ke zdraví a tělesné kondici…
Mladý ječmen je svěží, enzymaticky živý nápoj plný vitaminů, minerálních látek, stopových prvků a aminokyselin. Přečtěte si, co vlastně tato zelená rostlina umí…




Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0,00 Kč
Celkem 0,00 Kč

K pokladně

Slevy

Aktuálně nejsou žádné slevy

QR

Vyberte si z námi doporučovaných výrobců:


Aminostar, MaxxWin, Natura, Nominal, Nutrend, RAKYT, VITALAND.

To vše a mnohé další naleznete v naší prodejnĕ Vitaland v ulici Palackého 105, Trutnov.



Internetová stránka využívá soubory cookies, které usnadňují procházení e-shopu. K dalšímu zpracování získaných dat u nás nedochází.